Puheenjohtajan palsta

Takana loistava tulevaisuus

Vuosikokous saatiin pidettyä, ja meno oli vähintään mellevä. Kiitos kaikille paikalle saapuneille.
Itse kokous sisälsi muutaman mielenkiintoisen elementin, joista päällimmäisenä käytiin keskustelu Runa-luokan muuttamisesta Limited-luokituksen alaiseksi.

Siinä sivussa toki liitolle tuli valituksi ”uusvanha” puheenjohtaja, kun allekirjoittanut jättäytyi sivuun hallitustyöskentelystä ja paras mahdollinen mies saatiin hommaa jatkamaan. 2007 kaudelle mennään siis jälleen Juhani Salmisen kokeneella johdolla. Hallitustyöhön saatiin mukaan uutena kasvona jo kaikille tutuksi tullut Joni Kohonen, joka ottaa vastuun kilpailupaikkavastaavana. Kyseinen hyvä ystävämme tulee myös toimimaan ratatuomaristossa turvajetin päällä seuraavalla kaudella.

Otsikkoa ihmetteleville kerrottakoot että katsoin sen puhuvan tunnoistani parhaimmalla mahdollisella tavalla. Jätinhän taakseni työn sellaisen lajin parissa jonka tulevaisuus näyttää valoisimmalta aikoihin. Olen ennenkin käsitellyt kasvaneita kilpailijamääriä joten se siitä. Mutta uudella hallituksella, uusilla kuvioilla uuteen kauteen lähtevällä lajiliitolla on myös muita ilon aiheita. Kilpailijoidemme kasvanut kiinnostus kansainvälisille kisaradoille on saanut aivan uutta puhtia. Ruotsissa ja Eestissä on vierailtu ahkerasti ja MM kisoissakin oli edustus Suomesta. Eikä ihan mikä edustus tahansa vaan Salmisen Niko väläytteli sellaisia menohaluja että tulevaisuudenusko kansainväliseen menestykseemme palasi kertaheitolla. Uutta erittäin varteenotettavaa kasvua on siis myös sillä sektorilla. Jää jännitettäväksi aikooko ”mies” olla kaikkien aikojen nuorin Ski-suomenmestari, kaikki eväät siihen on jo olemassa.

Runan luokituksen muuttaminen stockista limitediin herätti niin ikään mielenkiintoista keskustelua.
Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että aika olisi sille nyt kypsä. Stock laitteiden vauhti ei riitä kasvattamaan kansainvälisesti pärjääviä kuskeja, eikä pieni lisäväri vauhdin muodossa sekään olisi yhtään hullumpi asia. Uskoakseni myös naapurimaittemme kuljettajien kiinnostus sarjaamme kohtaan nousisi tämän päätöksen myötä. Uusi hallitus kokoontuu päättämään asiasta lopullisesti marraskuun aikana, joten minun mielipiteelläni ei ole juurikaan mitään merkitystä asian suhteen.

Siviilijetteilyn saralla on havaittavissa myös melkoisen mittavaa kiinnostuksen nousua. Toivottavasti tämä ei johda missään vaiheessa tilanteen hallitsemattomaan muutokseen vaan että lajiliitto muistaisi ponnistella myös tämän sektorin eteen. Hyvä maine on saavutettu yhteisillä ponnisteluilla ja siitä on syytä pitää kiinni, kaksin käsin. Olkoonkin niin että maahantuojien tuen lähes täydellinen loppuminen tekee työstä erittäin vaikeaa. Toivoisinkin että kaikki maahantuojat sekä jälleenmyyjät yhdessä ymmärtäisivät hyvän PR-työn ja hyvätapaisen liikennöinnin palvelevan myös (itse asiassa erityisesti) kaupallisia intressejä.

Kisatapahtumien ennakkotiedottamisen parantamisella, kisojen viemisellä yleisön eteen sekä positiivisella yleisasenteella saavutetaan nopeasti parhaimmat tulokset. Tästä ovat Mänttä ja Iisalmi sekä miksei myös Runabout Offshore Race Helsingin keskustassa loistavia esimerkkejä.

Suurin suru minulla henkilökohtaisesti on Stadin avomerikisan poiskuihtumisen johdosta. Tuo pelkkää positiivista palautetta kaikilta saanut tosikoitos tulisi saada elvytettyä ”hinnalla millä hyvänsä”. Muilta osin ei surua juuri sitten olekaan, pääsenhän itse pitkästä aikaa kisapaikalle oman rantatuolin ja kuplajuoman kanssa seuraamaan hienoa moottoriurheiluviihdettä tarvitsematta puurtaa 12 tunnin työpäivää. Sikäli mikäli en vietä sitäkin aikaa uuden harrastukseni parissa (perheeseen tuli 42 jalkaa ja 2 x 425 hv vesilelu). Pitäähän se minullakin joku eläkepäivien harraste olla.

 

Parhain Talviterveisin:

Tommi Outinen
elinikäinen jäsen
Suomen JetSport Liitto